Valitse sivu

Terveydenhuollon alalla palvelevilta tulee jatkuvasti viestiä, että lisää käsiä tarvitaan. Parhaillaan on valtakunnan tasolla keskustelu käynnissä maakuntauudistuksesta ja maakuntien verotusoikeudesta. Kuntatasolla pohditaan mitä mahdollisia vaikutuksia maakuntavero tullessaan aiheuttaisi kuntataloudelle. Kristillisdemokraattina en kannata uutta veronkantoyksikköä. Mietin myös, että minkälaista lisäarvoa uusi hallintohimmeli virkamieskoneistoineen toisi vanhuksille ja vammaisille esimerkiksi? Saadaanko parempaa palvelua? Entä onko vaara, että palvelut etääntyvät yhä enemmän niiden käyttäjistä?

Sain hiljattain puhelun eräältä järvenpääläiseltä, joka valitti, että hän ei saa vammaisena kovin helposti kiinni puhelimella Keusoten henkilöitä. Hänen tapauksessaan oli kyse palvelusetelin käytöstä ja kotiin tapahtuvasta hoidosta ja hoitopalvelun irtisanomisesta. Soittajan mukaan hän oli saanut tiedon kiertoteitse, että häntä koskeva palvelu oli irtisanottu. Jos tämä on totta, kuinka 2021 tämä voi olla mahdollista.

Vammaisten ja vanhusten palveluiden suhteen meidän tulee varmistua siitä, että kukaan hoitoa tarvitseva ei jää väliinputuoajaksi.