Valitse sivu

Meille Kristillisdemokraateille on laadukkainen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sydämen asia. Tavoitteemme on terveempi Suomi, jota kohti pyritään panostamalla ennaltaehkäisyyn terveyden ylläpitoon sekä nopeaan palveluihin pääsyyn.

Vuoden kuluttua sosiaali- ja terveystoimi on siirtymässä sote- uudistuksen myötä perustettavien hyvinvointialueiden vastuulle. Niiden päättäjät valitaan tammikkuun aluevaaleissa Ensimmäisellä kaudella nämä uudet aluevaltuustot tekevät strategiset ratkaisut ja kirjoittavat hallintosääntönsä.

Resursseja ei saa hukata hallinnon rattaisiin tai piilopuoluetukeen, eikä uusia veroja pidä luoda. Sen sijaan on panostettava hoivahenkilöstön saatavuuteen ja työhyvinvointiin. Leveämmät hartiat ja hoitajamitoitukset eivät auta, jos tekijät puuttuvat.

Jokaiselle on taattava oikeus hoitoon nopeasti ja jooustavasti, olipa kyse sitten tapaturmasta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai haasteista mielen hyvinvoinnin kanssa. Onnettomuuden sattuessa ensihoita- ja pelastustoimi on saatava viipymättä paikalle, myös harvaan asutuilla alueilla.