Valitse sivu

Kaupungin kehitykseen vaikuttavat luonnollisesti tehdyt päätökset.  Järvenpään kehityksen kannalta on tärkeää huolehtia siitä, että yrittäjät ja erityisesti keskustassa sijaitsevat palvelut ovat saavutettavissa ja ovat mahdollisimman monipuolisia.

Helsingin keskustasta katoaa kivijalkakauppoja ja myös suurempia vaateliikkeitä, koska asiakkaat eivät löydä pysäköintiä tai pääse riittävän mukavasti asioimaan liikkeisiin.

Järvenpään keskustaa kehitettäessä on otettava huomioon autoilijat. Asiakkaat tulevat kaupunkimme keskustaan myös tiivistyvän timantin ulkopuolelta ostoksille, kuten tiivistä keskutan kehitystä Järvenpäässä kutsumme. Tästä johtuen on huolehdittava siitä, että liikenne sujuu ja pysäköinti onnistuu.

Sain kuulla, että K-kenkä lopettaa kävelykadulla. Päätös koskee käsittääkseni koko ketjua. Harmi. Jatkossakin järvenpääläiset ostavat kenkiä. Me tarvitsemme erikoisliikkeitä kasvavassa kaupungissa. On tietysti hienoa, että kenkiä voi ostaa marketeista, kun tekee ruokaostoksia, mutta harvoin sieltä saa asiantuntevaa palvelua ja löytää erikoisempia jalkineratkaisuja.

Yksi tärkeimpiä kysymyksiä kaupunkimme kehityksessä on liiketoiminnan ja yrittämisen huomioiminen kaupunkisuunnittelussa ja päätöksenteossa.