Valitse sivu

Järvenpään poliittisen kentän keskustelut käyvät kuumina juuri nyt. Ovathan kuntavaalit oven edessä. Olen löytänyt sosiaalisesta mediasta taulukoita, joihin on koottu valtuutettujen äänestyskäyttäytyminen. Hienoa. Tilastot ovat tärkeitä.

En tiedä mihin näillä taulukoilla pyritään? Ehkä osoittamaan, että ne jotka ovat äänestäneet pääsääntöisesti JAA, olisivat jees ihmisiä ja taasen ne, jotka ovat pääsääntöisesti äänestäneet Ei, olisivat niitä luotettuja asiantuntevia ja asioihin riittävästi perehtyneitä. Äänestäjät kyllä näkevät näiden taulukoiden ja  motiivien taakse. Myönnän, että joskus on äänestettävä ei. Pääsääntöisesti asia on kuitenkin niin, että yhdessä löydetään kompromissit ja ratkaisumallit politiikassa kaupunkilaisten palveluiden takaamiseksi ja kaupungin kehittämiseksi. Asioita pohditaan ja valmistellaan virkmiesvalmisteluna. Kaupunkilaisia osallistetaan. Asioita esitellään. Hankkeita arvioidaan. Valtuustoseminaareissa ja lautakuntien seminaareissa ja iltakouluissa kuullaan eri näkemyksia ja pohditaan yhdessä suuntaviivaa päätkösille.

Kysyn kumpi on helpompaa äänestää asipohjalta JAA tai EI ?

Skeittipuisto

Kaupunkia ja sen palveluita kehitettäessä on katsottava pitkälle tulevaisuuteen. Tämä koskee erityisesti kaavoitusta niin kaupunkialueella, kuin sen ulkopuolella. Viittaan maakuntakaavaan. Sama periaate koskee kaupunkilaisten hyvinvoinnin, terveyden, viihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamista. Minulla on muistikuva siitä, miten Järvenpään Skeittipuiston rakentamista vastustettiin. Myös oman puolueeni jotkut silloiset vaikuttajat näkivät skeittipuistossa vain ongelmia. Nyt saamme yhdessä iloita Skeittipuiston järvenpääläisestä Jenna Tolmala saavutuksesta. Hän poimi Suomen mestaruuden. Äänestin Skeittipuiston rakentamisen puolesta. Se kannatti. Ei ainoastaan Jennan saavutuksen vuoksi, vaan sen vuoksi, että lapsilla ja nuorilla on paikka, jossa harrastaa.

Senioripuisto

En tiedä onko missään niin mukava verrytellä, kuin senioripuiston liepeillä. Alue on kukkaloiston ja Tuusulanjärven läheisyyden vuoksi silmiä hivelevän kaunis. Puiston laitteilla on turvallista harjoittaa lihaksistoaan. Se mikä erityisesti ilahduttaa on se, että mammat ja paapat saavat tavata isiä ja äitejä myös tässä puistossa. Sukupuolvet siis kohtaavaat. Äänestin JAA.

Rantapuisto

Kaupukikehityslautakuntaan on tullut näinä kahtena valtuustokautenani ja lautakuntakautena mielenkiintoisia hankkeita. Rantapuisto on yksi näistä. Alue saa kiitosta. On ollut mielenkiintoista seurata ja tehdä päätöksiä alueen kehittymiseksi ja järvenpääläisten viihtymiseksi. Kaupunkia rakennetaan meille, jotka nyt elämme, mutta myös tuleville sukupolville. Uskallan väittää, että olisi ollut tyhmää vastustaa tätä alueen kehitystä äänestämmällä EI.

Suviranta

Järvenpään kaupunginvaltuusto käsitteli Suvirannan hankkimista. Puolsin. En kadu. Kulttuuri ja taide, sekä historia merkitsevät paljon viihtyvyydelle. Sitä on tarjolla tässä arvokkaassa kulttuurimiljöössä. Äänestin JAA. En kadu.

Sauna

Äänestin JAA. Tulos. Meillä ei ole saunaa. Aina ei voi onnistua. Yrittäjäkin lähti.

Vanhankylänniemi

Aluetta on syytä kehittää. Katsotaan mitä sille tulevaisuudessa tehdään. Äänestän JAA tai Ei, riippuen esityksestä. Alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä. Sitä se on myös virkistysalueena. Kysymys kuuluu millä tavoin saataisiin matkailijat rantautumaan kauniiseen kaupunkiimme? Minkälaisia palveluita alueelle tarvittaisiin.

Hieno asia on se, että nyt nimennokkaan on perustettu palveluita tarjoava kahvila. Toivotan menestystä yrittäjille.

Keskusta tiivistyvä timantti

Valtuusto valitsi tiiviin rakentamisen Järvenpään keskustaan. Ulkopaikkakuntalaiset ja miksi ei myös järvenpääläiset tekevät vertailua lähikuntiin ja suhteessa Järvenpään keskustan alueeseen. On ollut ilo kuulla mm ulkopaikkakuntalaisilta ja myös kaupungin asukkailta, että Järvenpään kaupunki on kaunis ja keskusta kehittyy viihtyisäksi. Ratkaisuja joita kaupunginarkkitehti ja kaavoitus on tehnyt sekä kaupunkisuunnittelu on saanut kiitosta. Todettakoon, että keskustan alue rakentuu parhaillaan. Jo nyt on nähtävissä Bulevardikorttelin kehittyminen. Urbaani kaupunki rakentuu tiiviksi. Infran rakentaminen on varsin kallista puuhaa kaupungin laitamille. Omakotiasukkaita on haastettu oman tonttinsa osalta kaavoituksen kautta tehostamaan tontin käyttöä. Hanke on tuottanut tähän mennessä varsin vähän tuloksia.

Järvenpää Keski-Uusimaan vetovoimainen kaupunki

Yrityselämä on kaupunkimme selkäranka. Yrittäjyyttä tulee tukea. Pyrin siihen, että valtuustotyöskentelyssä ja lautakunnissa yrittäjyyteen suhtauduttaisiin ammattimaisella ja rakentavalla otteella. Itse yksityisenä kuluttajana teen valintoja. Ostan, jos mahdollista paikallisia tuotteita ja palveluita. Järvenpään kaupungissa on syytä panostaa yhä enenmmän hankintaosaamiseen eri sektoreilla ja huomioida se, että kilpailutukseen otetaan mukaan lähialueen tuottajia ja yrityksiä.

JUST

Terveyskeskus on ollut käytössä jonkin aikaa. SOTE- uudistus kangertaa ja vaikuttaa mm työtilanteeseen käsittääkseni myös terveyskeskuksen henkilöstön ja työviihtyvyyden osalta. Itse rakennus ja palvelut ovat uskallan sanoa huippu luokkaa. Toki on myönnettävä, että hoitojonot ovat olleet luvattoman pitkiä. Lääkereiden palkat ja myös hoitohenkilöstön palkat kilpailevat markkinataloudessa yksityisen sektorin suuntaan. Moni lääkäri onkin valinnut yksityisen sektorin. Hoitohenkilöstön palkkaus ja työn arvostaminen ei ole ainoastaan paikallinen kaupunkiamme koskeva haaste. Se on kansallinen. Sille on tehtävä jotain. Lisää käsiä on saatava osastoille. Sellaiset työt, jotka eivät kuulu hoitajille tulisi ohjata muulle henkilöstölle. Työssä jaksaminen on meille kaikille hyvinvointimme tae.