Valitse sivu

Toimiakseen hyvinvointialue tarvitsee toimivat lautakunnat.Tammikuun aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueemme aluevaltuusto. On erittäin tärkeää, että jokainen kunta saa ainakin yhden edustajan jokaiseen lautakuntaan oman alueensa asioista päättämään. Tällä varmistetaan se, että pienempien kuntien ääni ei huku tai unohdu kokonaan päätöksenteossa.

Yksi suurimpia uhkia sote-sektorin toimivuudelle on työntekijäpula. Henkilöstön hyvinvointi on nostettava prioriteetiksi hyvinvointialueen strategiassa.

Puolueemme ei ole koskaan lähtenyt toteuttamaan sote-uudistusta maakuntahallinto edellä vaan kyse on ollut aina nopeasta hoitoonpääsystä ja tasalaatuisista terveyspalveluista ympäri Suomea.

Kun päätöksiä ja muutoksia tehdään palveluverkosta näitä ei pidä tehdä yksinkertaisella enemmistöllä.Alueelle on luotava toimivat yhteistyökuviot, jotta valta ja palvelut eivät keskity keskuskaupunkeihin. Kristillisdemokraatteina emme myöskään kannata maakuntaveron säätämistä. Katsomme, että maakuntavero eriyttäisi alueita entisestään ja kiristäisi työnverotusta entisestään.